Amenajare contemporana a unui apartament cu suprafață de 200mp. Randări versus realitate.

Apartamentul se află in ansamblul rezidențial MRS  Residence Băneasa și are o suprafață generoasă de 200mp. Inițial a fost un apartament de 4 camere dar clientul nostru și-a dorit un dormitor matrimonial generos cu baie proprie. Proiectul este realizat impreună cu partenera mea Adela Parvu, de fapt cam tot ceea ce veți vedea pe acest site cu semnătura Alderamin, este un proiect realizat in această formulă.

O să vă povestesc mai jos ce piese de mobilier am folosit și cum am gandit spațiul astfel incat să fie unul aerisit. Deși suprafața este mare nu am vrut sa aglomerăm spațiile mai mult decat este necesar și am gandit totul funcțional, depozitări gandite suficient de incăpătoare pentru tot ce aveau nevoie clineții noștri dar nimic in plus si inutil. Cu trecerea timpului realizez ca avem nevoie de mai puține lucruri,  si că o foarte bună organizare a casei inseamnă și o simplificare a vieții de zi cu zi. Decorațiunile multe, la vedere, pe rafturi deschise sunt, din punctul meu de vedere, suport inutil de praf ca să nu mai spun că dezordinea ne incarcă mintea si sufletul, uneori fără să ne dăm seama.

Bun, mai jos am atșat planul apartamentului, de la stanga la dreapta avem dormitorul matrimonial cu baie proprie, baie de serviciu și hol, dormitor de oaspeți și camera de dressing, bucătărie cu cămară si livingul cu terasă. O să iau fiecare cameră amenajată in parte și voi explica cum am ajuns la aceste propuneri de mobilare și care sunt furnizorii pe care i-am folosit.

Dormitorul matrimonial are o suprafață de 46mp și a fost mobilat astfel incat spațiul să fie aerisit dar și dotat cu suficiente spații de depozitare, de preferat mascate.Patul generaos este orientat către fereastră, peretele exterior este vitrat complet, lumina atingand toate zonele dormitorului uniform. Patul este tapițat, realizat pe comandă, am continuat tapițeria pe tot peretele din spatele patului cu fașii tapițate imbinate printr-un mic detaliu metalic auriu care adaugă putină elegantă și care se imbină perfect cu materialul catifelat. Este important simțul tactil in zona de noapte, in patul in care ne odihnim, materialele trebuie sa fie moi, catifelate pentru o stare de bine, de siguranta și pentru un somn mai liniștit. Cele doua noptiere din lemn de frasin impreuna cu comoda din dreapta patului și corpul de iluminat central, au fost cumparate de la Kare .

Foto Credit: Fresh View-Marian Ouatu

Am combinat această nuantă a lemnului de frasin cu textile catifelate și mici accente de auriu. Peretele placat cu lemn a fost construit special pentru a delimita zona dressingului de restul camerei, ideea a fost să nu vezi in camera nici un dulap masiv asa că, am creat o nișa speciaă delimitată prin acest perete placat cu lemn.Placarea de lemn incadrează peretele tapițat și il scoate in evidentă zona patului prin contrast. O atenție specială am acordat tavanului și surselor de iluminat, de o parte si de alta a patului am folosit un joc de lumini pentru o atmosfera relaxată pe timp de seară, tavanul este iluminat printr-o scafă perimetrală iar corpul de iluminat central al camerei este cromatic potrivit cu restul obiectelor decorative. Patul, placările de lemn și dressingul au fost realizate pe comandă la Movi Design , bancheta din fața patului este de la Class In. Covorul si taburetul au fost comandate de la Primera Shop .

Foto Credit: Fresh View-Marian Ouatu

Foto Credit: Fresh View-Marian Ouatu

Foto credit: Fresh View-Marian Ouatu

Tablouri: Roxana Pop

Ușile dressingului sunt din sticlă, iar oglinda este dublată și pe zona dressingului pentru a crea senzația de și mai mult spațiu și lumină in această zonă.

 

Dressingul este compus din 7m de dulap compartimentat cu zone de umerașe, rafturi și sertare. Toate ușile dressingului pe lungimea peretelui de lemn, au fost realizate din sticlă astfel incat sa poți vedea tot ce ai in dulap fără sa fie nevoie să deschizi ușile. Zona vizibilă a dressingului este realizată din uși de mdf frezate gri antracit. Aerul condiționat este mascat și cuprins in ansamblul mobilierului, practic este o ușă rabatabilă cu frezări astfel incat să se poată realiza circulația aerului fără probleme.

Accentele aurii sunt pentru acest dormitor ca niște bijuterii, care oferă un strop de strălucire spațiului, ca niște bijuterii delicate dar prețioase. Oglinda rotundă marchează zona de make up, un spațiu care poate fi folosit in acest scop sau nu, este de fapt o zonă de machiaj stilizată care poate fi la fel de bine un accent decorativ.

Tablourile au fost realizate de Roxana Pop in nuanțele predominante ale pereților, culori pămantii, bejuri și alb.Masuțele decorative sunt de la Zara Home.

Livingul este un spațiu cu doi pereți vitrați și acces către o terasă generoasă, aici de asemenea spațiul a fost tratat funcțional. Livingul cuprinde o mica zonă de dinning, o piesă de mobilier pe toată lungimea peretelui, mobilier ce cuprinde zona de TV, un semineu cu bioetanol și spații de depozitare inchise. In această zonă am simtit nevoia de a folosi o placare frezată care sa dea un ritm nu foarte strident peretelui. Ansamblul de mobilier de pe acest perete este simplu, iar textura peretelui face acest colt special, in combinatie cu micile accente de lumina ale corpurilor de iluminat integrate in mobilier si chiar cu lumina semineului in momentul in care acesta este folosit.

Am preluat acete placări de lemn ale pardoselii și in zona de tavan, nișele au fost placate și luminate cu banda LED.Și aici texturile predominante sunt lemn, culori pămantii, bejuri, negru și nelipsitele accente mici aurii.

Canapelele au fost comandate de la Alfemo, covorul este de la Primera Shop iar masuțele decorative de la Zara Home.

Foto credit: Fresh View-Marian Ouatu

Usa a fost vopsită in aceeași nuantă cu peretele iar unitatea de aer condiționat a fost mascată intr-un corp de mobilier, partea de sus cu frezari orizontale este zona de aer condiționat. Aceste frezări asigură circulațias aerului iar ușa poate fi rabatată pentru accesul asupra unitații de aer condiționat.

Foto credit: Fresh View-Marian Ouatu

Foto Credit: Fresh View-Marian Ouatu

Foto credit: Fresh View- Marian Ouatu

Bucătăria in acest caz are o formă foarte alungită cu dimensiunea de 6.73m/ 2.35m, am propus corpuri verticale in care s-a mascat centrala termica și o zonă de vinuri. Locul de luat masa pentru mic dejun este format dintr-o masută cu un diametrul de 60cm și două scaune confortabile. Fronturile mobilierului sunt realizate din MDF vopsit și frezat, bucătăria a fost facută pe comandă dupa schițele noastre la Movi Design.

Atat livingul cat și bucătăria au acces către terasă.Amenajarea acesteia a fost gandită ca un spațiu de relaxare, o extindere a casei și o zonă in care poți să iei masa cu prietenii, sa citesti relaxat o carte sau pur și simplu sa simți că ai propriul colț de refugiu in aer liber.Piesele de mobilier exterior, scaunele și masă au fost comandate de la Vidaxl. Plantele impreună cu jardinierele au fost comandate la Roberto Rossi.

Sper ca acest proiect sa fie o sursă de inspirație și pentru tine!

 

 

 

 

 

 

 

6 Replies to “Amenajare contemporana a unui apartament cu suprafață de 200mp. Randări versus realitate.”

 1. foarte dragut! masa si scaunele din sufragerie de unde sunt?

  1. Andreea Cristina says: Răspunde

   Buna Andrada! Scaunele sunt de la Ioooi iar masa a fost facuta dupa schita mea intr-un atelier.

 2. Foarte frumos! Atentia la detalii este extraordinara! As fi curios cat timp a durat implementarea conceptului de design si aproximativ in ce buget se incadreaza amenajarea completa?

  1. Andreea Cristina says: Răspunde

   Buna Robert! A durat totul in jur de 6 luni dar trebuie tinut cont ca finisajele de pardoseala existau deja, bugetul a fost in jur de 100 000 euro.

 3. Totul este wow. Felicitări!❤

 4. Buna Andreea. Totul arata elegant, cu still, iar nuantele folosite se potrivesc perfect. Imi poti spune, te rog, de unde ai achizitionat oglinda si comoda din hol? Felicitari pentru tot!

Lasă un răspuns