Dupa o vacanta in Bali, iti vine sa te muti acolo chiar de a doua zi

Anul trecut pe vremea asta ma pregateam sa plec in Bali, mai exact in Ubud pentru 17 zile. Este un loc  de poveste care nu are cum sa nu te impresioneze, Insula Bali este destinatia turistică principală a Indoneziei, țară cu 238 milioane de locuitori dintre care 86% de religie musulmană.O sa vedeti o casa  asa cum imi imaginez eu un colt de relaxare in care sa iti incarci bateriile pentru cateva zile de liniste deplina.

In Ubud oriunde te-ai afla simți că esti in mijlocul naturii, vegetatie luxuriantă datorită solului fertil si vulcanic combinat cu arhitectura balineză deosebita datorită materialelor naturale specifice stilului: bambus, lemn, lut, piese de artizanat  tradițional balinez, culori vii si texturi ce se reunesc in forme bogate si elegante.

 

Casa este mică, suficient pentru doua persoane si credeti-mă ca nici nu simți nevoia de mai mult.Toată structura de lemn este vopsită in alb, astfel spațiul se citeste ca fiind si mai generos.Dormitorul, zona de zi si bucătăria sunt practic in acelasi spațiu doar ca delimitarea este partială.Vegetatie este prezenta atat la interior prin printuri cu motive vegetale si plante cat si la exterior.Practic casuta alba este protejata si delimitata de vecinitati prin vegetatie inalta.

 

Decorațiunile te duc si ele cu gandul la natura, tocmai asta mi-a placut cel mai mult, faptul ca nici o piesa nu este extravaganta dar prin simplitatea decoratiunilor spatiul capătă un aer fin, boem, in care iti dai seama ca nu ai nevoie de prea mult ca sa te simti confortabil.Fiecare obiect isi are locul bine gandit, plantele sunt nelipsite atunci cand vreti sa creati un spatiu de acest gen.

Tablia patului este o zona de accent, elementul vegetal este obligatoriu prezent si la interior, reprezinta o extindere a spatiul exterior in interior pentru a pastra acel principiu in care spatiul trebuie sa fie in perfecta armonie cu natura.

Bucataria este mica, blatul realizat din lut si apoi vopsit.Placile au rol decorativ dar protejeaza si peretele in fata zonei de gatit.Alaturi este o zona de bar realizata si ea din lut.

Chiar in fata casei este o mica curte cu piscina inconjurata de vegetatie luxuriantă, asta face ca spațiul sa fie unul intim, un mic colț de liniste din care nu iți vine sa mai pleci niciodată.Mi-au placut detaliile de pe fațada casei, detalii realizate manual de catre mesterii locali.

Photo: minienmonde.com

Lasă un răspuns