Amenajare funcțională a unui apartament de 60mp cu bucătăria deschisă către living.

Atunci cand gandim amenajarea unui apartament, cu ajutorul unui arhitect sau pe cont propriu, este foarte important sa il gandim funcțional, să ne ușurăm viața avand lucrurile in ordine, să ținem cont de tabieturile nostre și de stilul de viață. Apartamentul pe care urmează să il prezint este un proiect al biroului nostru Alderamin, nostru insemand eu si prietena mea Adela Parvu. In situația de față eu cunoșteam proprietarul apartamentului dinainte să apeleze la noi pentru proiectul de amenajare și știu că proprietara este o persoana extrem de ocupată, activă si foarte preocupată de ordine si curățenie. Brieful a fost unul foarte clar, s-a dorit o zonă de lucru in living dar, fără să ocupe foarte mult din spațiu, o canapea extensibilă și spațiu generos pentru intalnirile de weekend cu prietenii dar si o depozitare generoasă fără a incarca spațiul cu dulapuri groaie si sufocante adică o casă in care să iți facă plăcere să iti petreci timpul liber, care să fie adapatată nevoilor si obiceiurilor de zi cu zi, o casa in care să te intorci cu drag după o zi plină.

In zona de intrare accesul se face intr-un mic hol, depozitarea din living am prelungit-o pană aici astfel incat să existe un loc pentru incălțămintea de zi cu zi, haine și o oglindă cu un mic raft și un taburet.

Bucătăria este vizibilă direct din acest mic hol, nuanța aleasă pentru bucătărie este un albastru inchis combinat cu nuanța caldă a lemnului de stejar.Deși este o bucătărie deschisă către living, ne-am gandit la o delimitare mai mult vizuală intre aceste două zone cu un riflaj metalic vopsit in alb, spațiul este perceput in continuare ca un intreg. Foarte mulți oameni iși doresc bucătăria inchisă pentru a impiedica impraștierea mirosului de mancare in toată casa, eu cred că o hotă performantă rezolva problema mai eficient.

Bucătăria este conturata de un ancadrament din PAL, in aceeași nuanță cu blatul termorezistent, mobilierul este gandit astfel incat să existe un coș jolly in apropierea plitei, coșurile jolly sunt cele in care depozităm cel mai bine sticlele de ulei, oțet și ce mai este nevoie pentru gătit. Tot langă plită avem zona de sertare pentru tacamuri.Foarte important este ca plita si chiuveta să fie poziționate astfel incat intre ele să rămană un spațiu generos de blat de lucru pentru ca fluxul spălat, tocat, gătit sa fie unul ușor de respectat.

Proiect Alderamin Studio

Bucătăria este o pată de culoare integrată in propunerea cromatică a intregului living, accentele de culoare sunt albastrul și galben iar texturile predominante sunt lemn, griuri si alb.Bilbioteca din living este una generoasă cu o lungime de 4.76m, este spartă pe alocuri de zone deschise astfel incat sa nu pară o piesă de mobilier apăsătoare și să ofere ritmicitate pe această latură a camerei.

Proiect Alderamin Studio

 

Proiect Alderamin Studio
Proiect Alderamin Studio

Zona din fața canapelei, peretele cu televizorul este locul in care am poziționat și micul birou, practic este un blat rabatabil care se poate folosi la nevoie iar desupra spații de depozitare deschise.Tot peretele a fost placat in aceeași nuanță de lemn, cu o consola suspendata placată in taxtură ce imită marmura.

Dormitorul a fost mobilat cu o zona de dressing, un dulap cu lungimea de 4m si adancime 60cm plus o mică zonă de make up cuprinsă in același ansamblu de mobilier.Patul are saltea de 200cm/160cm astfel ca in dreapta patului am mai putut propune un dulap de 90cm cu sertare și spațiu de depozitare suplimentar.Adancimea acestui dulap este insă mai mică, are doar 40cm adancime.

Proiect Alderamin Studio

 

Proiect Alderamin Studio

Proiect Alderamin Studio

Dulapul este placat in texturi si nuanțe diferite- uși de PAL gri, placări de oglindă si PAL bardolino- este o soluție foarte bună atunci cand ai un dressing pe o lungime mai mare si vrei să il transformi dintr-o piesă de mobilier greoaie intr-o piesă chiar interesantă. ritmată si care sa dea personalitate intregii camere.

Proiect Alderamin Studio

In baie s-a păstrat aceeasi cromatică, peretele și ușa au fost vopsite in aceeași nuanță iar placările de lemn sunt și ele prezente la nivelul mobilierului pentru lavoar și pentru dulapul desupra nișei de wc.Zona de deasupra wc-ului are o adancime de doar 22cm dar și acest spațiu poate fi exploatat pentru produsele cosmetice sau alte produse de baie așa că, am creat o nisa iluminată prin bandă led pentru mici decorațiuni  iar deasupra, usile dulapului sunt placate cu oglindă.

Proiect Alderamin Studio
Proiect Alderamin Studio

In amenajarea acestui apartament s-a exloatat fiecare colț al camerelor astfel incat să fie un echilibru intre nevoile de depozitare si atmosfera aerisita si relaxată, preferințele pot fi diverse in ceea ce potrivește stilul de amenajare dar funcționalitatea trebuie sa fie prima luată in calcul atunci cand gandim mobilarea casei noastre. Sper să fie o inspirațtie și pentru tine!

 

4 Replies to “Amenajare funcțională a unui apartament de 60mp cu bucătăria deschisă către living.”

  1. Foarte frumoasa amenajarea acestui apartament!
    Initial am crezut ca sunt pe blogul doamnei Adela Parvu, fara sa fi stiut ca sunteti colega dansei.
    Se aseamana putin cu al ei!
    Va doresc succes cu acest blog si la cat mai multe postari si proiecte superbe!

  2. Totul este perfect, în opinia mea. Sunteti o reală sursa de inspiratie. De cand ati postat articolul pe Facebook incerc cu disperare să găsesc canapeaua din poza dumneavoastră. Este exact ceea ce imi doresc de multi ani. Felicitări si mult succes!

  3. Buna ziua si felicitari pentru amenajare. Pentru mine sunteti o sursa de inspiratie garantata. Imi puteti spune unde poate fi gasita canapeaua din livingul acestui apartament ? Este ceea ce ne dorim si noi. Va multumesc si mult succes in continuare !

Lasă un răspuns