Cum amenajăm camerele copiilor cat mai funcțional dar și pentru a le stimula creativitatea?

De fiecare data cand in proiectele noastre de amenajari interioare ajungem la camera copilului,  imi reamintesc de copilarie si de bucuria imensa  pe care o simte un copil atunci cand are posibilitatea de a avea camera visurilor.

Indiferent de tema, supereroi, dinsey,  sau orice alta tema, niciodata nimic nu este prea mult atat timp cat pentru el este camera ideala.

Camera copilului este universul lui,  locul in care acesta invata, se joaca și viseaza, ceea ce inseamnă ca este foarte important ca acest spațiu  să ii stimuleze creativitatea. Este important să ținem cont de dorințele copiilor atunci cand vine vorba de amenajarea camerei,  este tot o modalitate prin care sunt incurajați  sa ia propriile decizii intr-un mod responsabil.

In cadrul biroului nostru ALDERAMIN STUDIO, impreuna cu partenera mea Adela Parvu si colegii nostrii am realizat foarte multe tipuri de amenajari pentru micutii clineti, de la camere de bebelusi pana la camere de adolscenti.

Amenajarea camerei unui nou nascut trebuie sa țina cont si de necesitațiile viitoare, ideal este sa fie usor de adaptat pentru urmatorii ani fara foarte multe eforturi. Cu singuranta camera unui nou nascut se poate folosi pana cand copilul ajunge la gradinița si chiar si in timpul acestei perioade.

Cortul a fost realizat de Alexandra Druta de la Molcush.

Placarile pereților au fost realizate la cnc din forex, sunt foarte usor de realizat in orice forma se doresc. Amenajarea a fost realizata intr-un timp foarte scrut, in doar 2 zile.

ALDERAMIN STUDIO 3D

 

ALDERAMIN STUDIO 3D

Incercam sa folosim fiecare colt pentru a exploata cat mai bine spatiul pentru depozitare. In acest caz depozitarea incadreaza zona de fereastra si de birou. De cele mai multe ori camerele copiilor nu sunt foarte generoase, iar nevoile unui copil sunt multe. Spatiile de depozitare pentru jucarii pot fi cufere de diferite dimensiuni, este cel mai usor de depozitat jucarii multe fara sa le aveti la vedere.

 

ALDERAMIN STUDIO 3D

 

 

ALDERAMIN STUDIO 3D
ALDERAMIN STUDIO 3D

Inspiratiile pentru camerele copiilor sunt multe insa cel mai bine ar fi sa tinem cont de dorintele lor, asa cum facem si noi de fiecare dată cu micuții clineți.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns